Család

Egy kisbolt koronavírus-túlélő csomagokat készít az idős vásárlóknak

Egy edinburghi kisboltban szabadon igényelhetnek a 65 év feletti helyi lakosok koronavírus-túlélőcsomagokat.

Egy edinburghi kisboltban szabadon igényelhetnek a 65 év feletti helyi lakosok koronavírus túlélő-csomagokat, melyeket a bolti személyzet ingyenesen kiszállít a részükre, hogy ne kelljen értük személyesen a boltba menni.

Egy edinburghi kisboltban szabadon igényelhetnek a 65 év feletti helyi lakosok koronavírus túlélő-csomagokat. Fotó: DAY TODAY drylaw LOCAL 

Egy edinburghi kisboltban szabadon igényelhetnek a 65 év feletti helyi lakosok koronavírus túlélő-csomagokat (Fotó: DAY TODAY drylaw LOCAL)

Csodálatos kezdeményezés – vallják az emberek, hiszen ez rengeteget jelent a kiszolgáltatott időseknek, akik a legnagyobb kockázatnak vannak kitéve a járványban. A túlélőcsomagban WC-papír, szappan, tisztítószerek, zsebkendő, paracetamol találhatóak.

Mindeközben az olasz kormány felszólította a 65 év felettieket, ne menjenek utcára. A koronavírus-fertőzés ugyanis leginkább a 60 feletti korosztályra nézve veszélyes: a 80 év feletti korosztályban a halálozási arány akár 14 százalék is lehet, míg gyermekeknél kilenc év alatt egyelőre szerencsére még nem volt halálos áldozata a vírusnak. Öröm az ürömben, hogy nálunk is egyre több kezdeményezés látott napvilágot: egy társasházban kedves üzenetben adták a lakók idős szomszédjaik tudtára, hogy rájuk számíthatnak, ha bevásárlásról van szó.

Ami viszont fontos, hogy az 50-60 feletti veszélyeztetettebb korosztályra különösen figyeljünk, ne ők menjenek bevásárolni. Amennyiben segítünk nekik, a csomagot akasszuk fel a kilincsükre, de ne lépjünk velük közvetlen kontaktusba!

(via)

Aktuális híreink a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top