Család

Nem várt nászajándék: 39-en fertőződtek meg koronavírussal az esküvőn

A pár nem sokáig élvezhette a mézesheteket. A násznép nagy részének pozitív lett a tesztje a koronavírusra.

Az ausztrál pár, Scott Maggs és Emma Metcalf esküvője március 6-án volt, később 39 vendégüknek lett pozitív a Covid-19 tesztje. A friss házasok elmondták, hogy jelenleg önkéntes karanténban vannak, miután hazautaztak a Maldív-szigetekről, ahol nászútjukat töltötték. Ráadásul a lelkiismeret-furdalás is gyötri most őket, hiszen vélhetően a ceremónián fertőzték sorra egymást a vendégek.

A pár nem sokáig élvezhette a mézesheteket. A násznép nagy részének pozitív lett a tesztje a koronavírusra. Illusztráció: Nathan Dumlao on Unsplash

A pár nem sokáig élvezhette a mézesheteket. A násznép nagy részének pozitív lett a tesztje a koronavírusra. Illusztráció: Nathan Dumlao on Unsplash

Azóta a pár szerencsére jó híreket is kapott, néhányan végre negatív tesztet produkáltak. A fertőzöttek között sajnos van idősebb családtag is, és olyanok, akik az esküvő előtt nemzetközi utazáson vettek részt.

Scott egyébként egy egészségügyi szervezetnek a vezérigazgatója, és szeretné, ha az emberek jól informáltak lennének, ismernék a tüneteket, és lehetőleg minden lehetőségük meglegyen a tesztelésre.

Ez volt az utolsó dolog a világon, amit erre a különleges napra akartunk volna – mondta el a férfi. – De a krízis annyi mindenkit érint annyiféleképpen. Reméljük, hogy a történetünk megosztásával eltörölhetjük a pozitív teszt stigmáját, és segítünk az embereknek nyugodtnak maradni ebben a helyzetben. Mindannyian együtt vagyunk ebben, és csak együtt tudunk kijutni belőle.”

(via)

Aktuális híreink koronavírus témájában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top