Család

Süss kenyeret a nagyi segítségével – most nyerhetsz vele!

Itt az első országos karanténkenyér-sütő verseny!
süss a karanténban!

Újabb trükköket vetnek be az emberek azért, hogy otthon tartsák az időseket. Egy fantáziadús Facebook-oldal is indult ezért a célért, amely most karanténkenyér-sütő versenyt szervez.  

„A koronavírus-járvány az időseket veszélyezteti leginkább. Magyarázzuk el nekik – ha kell, egyesével –, hogy most otthon kell maradniuk! A verseny célja, hogy rábírják erre az idősebb korosztályt, figyelve arra, hogy aktívak maradjanak. A fiatalabbak pedig online vagy telefonon segítséget tudnak kérni tőlük. Az idősebb generáció szívesen fog recepteket és megoldásokat kínálni, a fiatalabbak pedig megtanulják, hogy a kenyér nem a fán terem” – írják felhívásukban.

Nevezni kényérsütő videókkal vagy fotókkal lehet március 24. és április 1. között. A zsűri a képek alapján pontoz, az ízeket hozzáképzeli az esztétikához. A fődíj „A Magyarország Karanténpékje” cím.

A verseny fővédnökei: Grecsó Krisztián író, Dragomán György író, a zsűri elnöke: Szemere Katalin, a BBC GoodFood magazin főszerkesztője, a zsűri tagjai: Heiszler Olivér kreatív séf és Konrád Ágnes pedagógus, „kovász-fanatikus”.

A kezdeményezés nonprofit, ötletgazdái társadalmi munkában vesznek részt benne.

Olvasd el ezeket is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top