nlc.hu
Család
Itt az első térkép a magyarországi koronavírus-fertőzésekről

Itt az első térkép a magyarországi koronavírus-fertőzésekről

Bár hivatalosan nem közölnek területi adatokat a hazai koronavírus-fertőzöttekről, a rendelkezésre álló információkat térképre tette egy magánszemély.

Az operatív törzs mindennap nyilvánosságra hozza az igazoltan koronavírussal fertőzött magyarországi személyek számát, illetve azt is, hány halálos áldozatot követelt a járvány, és mennyien gyógyultak meg.

Arról viszont csak elvétve közölnek adatokat, hogy az ország melyik részén bukkant fel a vírus, és hányan betegedtek meg az egyes településeken. A Pandemia.hu oldal azonban készített egy térképet, amely a nyilvánosan elérhető adatok alapján mutatja a fertőzéseket.

Térkép a magyarországi koronavírus-fertőzésekről:

Feketével jelölik a halálesetek, naranccsal az igazolt fertőzötteket. A zöld szín a házi karantént, míg a citromsárga a félhivatalosan igazolt koronavírusos eseteket mutatja. A jelölések azt mutatják a térképen, hol élt a fertőzött személy, nem azt, ahol kezelik (ha kezelik).

Az oldal nem hivatalos adatforrás, ezt az oldal működtetője is kijelenti. A hatósági és polgármesteri közlések alapján frissítik a térképet és a listát, ezért nem ad teljes képet a hazai járványhelyzetről. A polgármesterek, tisztségviselők hozzáállásán is múlik, mennyit árulnak el a járvány helyi terjedéséről.

Hasonló összesítés azonban itthon nincs – pedig külföldön sok országban közölnek hivatalos területi adatokat –, ezért tényleg hiánypótló.

Friss hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top