Család

Fél évet kellett volna várnia a műlábra, a felesége csinált neki egyet házilag

Egy fadarabból és homokozóvödörből készült az első házi készítésű műláb, amit aztán finomított az amputált lábú tanár felesége.

Steve Watson egy másfél méter magas falról ugrott le még 2018-ban, de olyan szerencsétlenül érkezett, hogy eltörte a lábát. Műtétek sorozata után idén januárban térd alatt amputálni kellett a lábát.

Az 57 éves tanárnak azt mondták, legalább fél évet kell várnia, mire kaphat egy műlábat. A felesége, Atchari azonban nem nyugodott, inkább megcsinálta saját maga a protézist az otthon fellelhető anyagokból.

Először egy gyerekeknek készült homokozóvödörrel és egy fadarabbal próbálkozott, végül – némi átalakítás után – az a lábszárrögzítő csizma vált be, amit Steve közvetlenül a sérülése után viselt.

„Nem akartam hat hónapig kerekesszékben ülni. Egyik nap a feleségem hazajött, és elkezdett a fészerben kotorászni. Azt kérdeztem tőle: »Mit művelsz?« Azt hittem, viccel, amikor azt válaszolta: »Csinálok neked egy lábat«”

– idézte fel a házi készítésű művégtag megvalósításának pillanatait a férfi.

Steve a műlábnak köszönhetően újra taníthat, és történetével azt is megmutatja a gyerekeknek, hogy minden megvalósítható, ha az ember nem adja fel.

(The Sun)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top