Család

Egyéves kirándulásra ment a csallóközi magyar házaspár Ázsiába – Hazajövetel helyett tovább kirándulnának

A dunaszerdahelyi házaspár szeptemberben kezdte meg az Ázsia körüli utazását, és a járványhelyzet miatt most Thaiföldön ragadtak. Elsősorban nem haza szeretnének jönni, hanem folytatnák a vakációjukat.

„Jelenleg Thaiföldön vagyunk, itt zárták ránk a határokat” – mesélte a Matis Iván és Árvai Ágnes házaspár férfi tagja a bumm.sk-nak. Amikor szeptember 27-én útnak indultak, az ázsiai kontinenst szerették volna nagyjából egy év alatt körbejárni, de miután az ázsiai országok lezárták a határaikat és megtiltották a külföldiek beutazását, ők Thaiföldön maradtak. Március 21-én utaztak oda, és az volt a tervük, hogy onnan Japánba mennek át, de a határok lezárásával ez is gyorsan meghiúsult. Miután helyben is egyre több korlátozó intézkedést vezettek be, például este és éjszaka kijárási tilalom lett, a házaspár inkább a szigetekről a belföldre tette át székhelyét, hogy közelebb legyenek a nemzetközi repülőterekhez és a kórházakhoz. Mivel csak az élelmiszerboltok, a drogériák és a gyógyszertárak maradhattak nyitva, a szálláshelyüket ők sem sűrűn hagyják el.

„Reggelente tornázunk, jógázunk, meditálunk, úszunk, majd napközben távmunka, gyakoroljuk a digitális nomád életérzést, pihenésképp sudokut fejtünk, sorozatokat nézünk vagy verseket hallgatunk, esténként csetelünk a családdal és a barátainkkal, rendezzük a képeinket és az élményeinket, végül vacsorát vadászunk és megyünk aludni.”

–       foglalták össze, hogyan telik most egy átlagos napjuk.

Meditálás Thaiföldön. Képünk illusztráció. (stock-up)

Meditálás Thaiföldön. Képünk illusztráció (stock-up)

Régi útiterv helyett

Elmondásuk szerint a thai-ok – legalábbis a hotelen belül – szívesen látják őket, mert amíg maradt ott néhány turista, addig nekik sem kell bezárniuk, és marad némi jövedelmük. A turisztikai iparban amúgy is rengetegen váltak munkanélkülivé, kiürült az ország. A hotelből kilépve azonban már nem ennyire rózsás a helyzet, ugyanis a helyi egészségügyi miniszter szerint a vírust a fehér emberek hozták Thaiföldre, és emiatt attól tartanak, hogy az utcákon egyre többen válhatnak velük ellenségessé.

Hazautazni azonban a jelenlegi helyzetben sem terveznek. Megpróbálják a lehető legkevesebb pénzből kihúzni ezt a nehéz időszakot, ahogy azt sok más hátizsákos sorstársuk is teszi, hogy aztán tovább folytathassák az utazásukat. Korábban még az volt a legnagyobb gondjuk, hogy az év következő szakászában Délkelet-Ázsiában monszunidőszak lesz közel elviselhetetlen időjárással, de ma már ez luxusproblémának tűnik, és sokkal nyitottabbá tették az útitervüket:

„Úgy vagyunk vele, amelyik ország először megnyitja a kapuját és szívesen lát minket, oda utazunk. Lehet, épp Kína lesz az vagy Dél-Korea, ahonnét elindult a járvány, és ahol sokan betegedtek meg, de egyben a legtöbb tapasztalattal is bírnak a járvány kezelését illetően. Ha viszont bezárja a világ a kapuit egy időre, azt is tudomásul vesszük, akkor nem lesz más választásunk, hazaindulunk. Hálásak vagyunk az elmúlt félévben megélt élményekért, elfogadjuk, ha ennyi volt, másoknak ennyi se adatott.”

nlc.kapcsolódó

Az eltűnő turisták után a majmok vették át a hatalmat a thaiföldi utcákon

Koronavírusos magyar szenvedett halálos motorbalesetet Thaiföldön

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top