Utazás

Az eltűnő turisták miatt a majmok vették át a hatalmat a thaiföldi utcákon

Az ázsiai országba látogató turisták megritkulásával kevesebb táplálék jut a majmoknak, amelyek emiatt nagy számban lepték el az utcákat.

A Thaiföldre látogató turisták jól teszik, ha felkészülnek rá, hogy több népszerű látványosság környékén is hatalmas majomcsapatok lebzselnek, amelyek az oda látogató utazóktól remélnek egy-egy finom falatot megkaparintani. Egyes helyeken ez már oda fajult, hogy a majmok valóságos útonállóvá váltak: ellopják a turisták napszemüvegét vagy más tárgyát, és csak élelmiszerért cserébe hajlandóak visszaadni azt. 

A Daily Mail Twitter-oldalán jelent meg az alábbi videó, amelyen két helyi majombanda összetűzését örökítették meg. A majmok a 444.hu értesülései szerint egy Lopburi nevű városban élnek, ahol két nagyobb csoportot különböztetnek meg: a belvárosban élő városi majmokat, illetve az egyik, turistalátványosságként is ismert templom környékén tanyázó állatokat, amelyeket templomos majmoknak neveznek. 

A thaiföldi városokban élő majmok megszokták, hogy a turisták etetik őket (Fotó: Getty Images)

A thaiföldi városokban élő majmok megszokták, hogy a turisták etetik őket (Fotó: Getty Images)

A Bangkok Post című lap meginterjúvolt egy helyi taxisofőrt, aki felismerni vélte az utóbbi majomcsoport vezérhímét, amely a piac felé vezette csapatát, élelmiszer után kutatva. Ekkor került sor a videón is látható összecsapásra. 

A helyiek rámutattak, hogy a jelenet egyértelműen a koronavírus számlájára írható, mivel a járvány miatt eltűntek a városból a turisták, az útonálló majmoknak ezért más táplálékforrás után kellett néznie. 

További híreink a koronavírussal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top