Aktuális

Koronavírus itthon: vitaminokat oszt a rászorulóknak a Budapest Bike Maffia

A vitamin-felajánlásokat a koronavírussal leginkább veszélyeztetett, legyengült immunrendszerrel rendelkezők számára juttatják el.

A koronavírus-járvány miatt az egész országra rendkívüli jogrendet jelentett be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, ezért tegnap óta sorra mondják le a rendezvényeket, akciókat, szerdától a 100 főnél több beltéri, és az 500 főnél magasabb létszámú kültéri rendezvényeket letiltják. Sokan a jótékonysági akciókat, adománygyűjtéseket is lefújják, hiszen csak így lehet megállítani a vírus további terjedését. Ám egy kis kreativitással abszolút át lehet fordítani a nehéz helyzetet, ahogy a Budapest Bike Maffia is tette  ötletével.

A vitamin-felajánlásokat a koronavírussal leginkább veszélyeztetett, legyengült immunrendszerrel rendelkezők számára juttatják el. Vitamin Kommandó / Budapest Bike Maffia facebook

A vitamin-felajánlásokat a koronavírussal leginkább veszélyeztetett, legyengült immunrendszerrel rendelkezők számára juttatják el. Fotó: Vitamin Kommandó / Budapest Bike Maffia Facebook)

A Budapest Bike Maffia kilencedik éve segíti főként a hajléktalan emberek, illetve a szakellátás mindennapjait, de a koronavírus-vészhelyzet miatt 2020. március 12-étől minden olyan tevékenységet határozatlan időre felfüggesztettek, amely a vírus terjedésének a legkisebb kockázatát is magában hordozhatja, például leállították a +1 szendvics az Ételmentés és a Csapatépítés a Bike Maffiával programjaikat.

„A Vitamin Kommandó akciónkat átalakítjuk: nem készülnek szendvicsek, kizárólag vitaminok vásárlását, vitaminadományok célba juttatását végezzük. Hosszas mérlegelés után arra jutottunk, hogy amiben segíthetünk, az a leginkább veszélyeztetett, legyengült immunrendszerrel rendelkezők egészségének megóvása. Kérjük azokat, akik más körülmények között a programjainkon részt vennének, tevékenységünket szívesen támogatják, hogy vitaminkészítményekkel segítsék most a közös célt. A szakmai szervezetekkel folyamatosan kapcsolatban vagyunk” – írják közleményükben.

Aktuális híreink a témában

Ingyen pornóval segítik a karanténba zárt olaszokat

Távoktatásra állítanák át a magyar felsőoktatást a koronavírus miatt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top