Család

Nem ért be a kismama a kórházba, utcán álló mentőautóban szült Budafokon

A kismamával autóval indultak kórházba, de félre kellett állniuk, és a mentők segítségét kérték.

Bravúros szülésről számolt az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán. Egy kismamánál beindult a szülés, és autóval indultak a kórházba, de odáig már nem jutottak el. Félre kellett állniuk, és a mentők segítségét kérték.

A mentők percek alatt a helyszínre érkeztek, addig pedig a mentésirányító telefonon adott segítséget a kismamának. Kiderült, hogy megrepedt a magzatburok, ezért a mentők egy fájásszünetet kihasználva szinte egy mozdulattal átemelték a kismamát a mentőautóba.

Alighogy becsukódott a mentő ajtaja, a következő fájással világra is jött az egészséges újszülött. Ezután érkezett a Cerny Alapítvány koraszülött-rohamkocsija, így egy időben kaphatott magas színvonalú ellátásban az újszülött és az édesanya is. Ennek lehettek tanúi azok a járókelők, akik egy-egy érdeklődő pillantásra álltak meg csütörtökön délután a Pedellus utca egyik kereszteződésében.

A két mentőautó végül stabil állapotban szállította kórházba az édesanyát és gyermekét.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top