Család

Rövidülhet az időseknek fenntartott idősáv a boltokban

Csökkenhet a jelenlegi 3 órás idősáv, a szombati korlátozást pedig teljesen eltörölnék.

Módosulhat a 65 év felettiek számára kiszabott vásárlási idősáv a boltokban. Lerövidítenék a jelenlegi, 9 és 12 óra között az időseknek fenntartott idősávot, és eltörölnék a szombati korlátozást – értesült a Magyar Nemzet.

A tapasztalatok szerint a vásárlók alkalmazkodtak a szabályokhoz, és így sikerült megvédeni a koronavírus által leginkább veszélyeztetett időseket. Ám a reggeli idősávban, nyitástól 9 óráig nagyon megnőtt az élelmiszerüzletek forgalma, több helyen sorállás alakul ki, és 12 óra után ismét megnő a vevők száma.

Idős vásárló a koronavírus-járvány idején

Idős vásárlók a Fõvám téri piacon a kijárási korlátozás kezdetének napján, 2020. március 28-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ezért nemzetközi mintára a jövőben két órára változhat a 65 év felettiek által a bolti vásárlásra kizárólagosan fordítható idő délelőttönként, szombatonként pedig teljesen megszűnhet. A vásárlók ugyanis leginkább a szombati korlátozás miatt panaszkodtak.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top