Család

Csökken a távmunka: a magyarok kétharmada már a munkahelyéről dolgozik

A GKI kutatása azt vizsgálta meg, hogyan hatott a járványügyi korlátozások feloldása a munkatevékenységünkre. Sokan mentek vissza dolgozni, de még mindig meglepően nagy számban dolgoznak home office-ban.

Úgy tűnik a hagyományos, munkahelyen történő munkavégzés jelentősége és elsősége a koronavírus-járvány hatására sem ingott meg: a korlátozások feloldásával már a magyar dolgozók 66,6 százaléka tért vissza a munkahelyére, ugyanakkor a dolgozók 20 százaléka továbbra is távmunkában dolgozik, ami nagyjából nyolcszázezer home officeban dolgozó magyart jelent – írta meg a GKI felmérésének eredményeit a hvg.

Ez a szám a járvány előtti időszakhoz képest óriási ugrásnak, ugyanis korábban csak a hazai munkavállalók 1,2 százaléka dolgozott így rendszeresen, és 3,4 százalékuk alkalmilag, ebbe a 4,6 százalékba pedig azok egyéni vállalkozók is beletartoztak, akiknek az otthonuk a munkahelyük. A GKI kutatása szerint a foglalkoztatottak 1,4 százaléka épp fizetett szabadságát tölti, 2,9 százalékuk állásidőn van, 7 százalékukat részmunkában foglalkoztatják, 1,5 százaléknyian vannak fizetés nélküli szabadságon, 0,5 százaléknyi munkavállaló pedig épp a felmondási idejét tölti.

Ha home office tippekre van szükséged, számíthatsz az nlc-re:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top