Család

Társai buktatták le a trükkösen puskázó diákot

A romániai Szilágy megyében bekövetkezett esetnél a lusta diák a technika segítségével akarta legyőzni az iskolarendszer kihívásait. Nem jött neki össze.

Kedden egy szakterületének megfelelő vizsgát tett fiatal srác a helyi iskolában, csakhogy nem volt hajlandó tanulni az eseményre. Trükkös puskázást eszelt ki: beszerzett egy apró fülhallgatót, és egy cimborája diktálta neki a helyes megoldásokat, miközben ő csak követte az instrukciókat – írta meg a foter.ro.

Vizsgázás közben (fotó: Pixabay)

Vizsgázás közben (fotó: Pixabay)

A trükkös fiú azonban nem kalkulált azzal, hogy a vizsga idején síri csend lesz majd a teremben, és a papíron futó tollak hangján és néhány köhintésen kívül semmi sem hallatszódik majd. Ebben a csendben a fülhallgatóból érkező hang nagy utat tudott befutni, és jó néhány diák hallotta azt a srác körül, ráadásul zavarta őket a koncentrációban és a vizsgázásban. A vége az lett, hogy jelentették és lebuktatták a puskázót, akit így nemcsak az érettségi vizsgáról vágtak ki, hanem a romániai törvények értelmében a következő két kiírásban sem vizsgázhat.

Trükkös puskázások történetei az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top