Család

Még bőven dúlt a szerelem, amikor az új nőt fűzte

Nők meséltek arról, milyen az, amikor a kapcsolatot a hűtlenség rombolja szét.

A megcsalás az, ami olyan sebet ejt egy párkapcsolatban, amiből már nagyon nehéz felépülni és újra összerakni a szerelem darabjait. Mindegy, hogy a férfi vagy a nő lesz hűtlen, az eredmény ugyanaz: sérül a kapcsolat. Két nő mesélte el a saját történetét, és hogy megmutassák mindkét oldalt, az egyik történetben a nőt csalta meg a pasija, míg a másikban a nő lett hűtlen a férjéhez.

„Sosem törölte magát a társkeresőről”

Zita egy internetes párkereső oldalon talált rá Somára, akivel az első pillanatban egymásra hangolódtak. Tudták mindketten az első randi után, hogy ebből valami komolyabb lesz. Pár hónap múlva azonban keserves csalódás érte Zitát.

„Somáért lángoltam, teljesen odáig voltam, különlegesnek éreztem magam, hogy pont engem választott. Számomra minden porcikája tökéletes volt, meg tudott nevettetni, jó volt vele az ágyban, tényleg, egy kis hibát sem találtam benne. Sosem gondoltam volna, hogy épp az interneten találom meg a szerelmet, igazából csak unalmamban húzogattam jobbra-balra az arcokat a párkereső appban. Aztán amikor Somával irogatni kezdtünk egymásnak, már éreztem, hogy ez a srác különleges, ez az érzés csak erősödött, amikor találkoztunk személyesen. Alig vártam az első randi után, hogy írjon, hívjon, nagyon belezúgtam. Öt hónap felhőtlen boldogság következett, alig hittem el, hogy velem ez megtörténik, annyira tökéletes volt köztünk minden. Ezért is ért derült égből, amikor közölte, hogy inkább szakítsunk, mert számára terhes a ragaszkodásom.

Összetörtem teljesen, pedig hol volt még a vége a meglepetéseknek.

Kiderült nem sokkal később, hogy sosem törölte magát a társkeresőről és rendszeresen találkozgatott onnan lányokkal, jellemzően akkor, amikor azt mondta, épp edzeni megy vagy túlóráznia kell. Csodálatos utólag, hogy mindent elhittem, pedig filmbe illő klisékkel ámított. Pár héttel a szakítás után keresett meg az egyik lány, akivel a kapcsolatunk alatt is találkozgatott, hogy jó, ha tudok róla, hogy velem párhuzamosan hány nővel kavart. A szívem darabokban volt utána hónapokig, természetesen azt gondoltam, velem van a baj, én nem voltam elég jó neki, alaposan megtépázta az önbizalmamat.”

A megcsalás sosem jó ötlet

A megcsalás minden formában romboló hatással van a kapcsolatra (Kép: Unsplash)

„Szerettem a férjemet, de már nem kívántam férfiként”

Nórinál épp fordítva történt a megcsalás, ő lett hűtlen a férjéhez, akivel már tíz éve házasság és két gyerek kötötte össze. Akkor logikus lépésnek érezte, ma már sajnálja, hogy így megalázta a férjét.

„Mindig azokról olvasni csak, akiket megcsalnak, hát, most itt az én történetem, amiben én voltam a hunyó. A házasság nem egyszerű műfaj, és ha még gyerekek is vannak, pláne nehéz fenntartani a tüzet a kapcsolatban. Nálunk teljesen kihunyt, már egyáltalán nem nyúltunk egymáshoz, alig beszéltünk másról, mint a napi feladatokról, borzasztó magányosnak éreztem magam. Szerettem a férjemet, de már nem kívántam férfiként, két év eltelt úgy, hogy egyszer sem voltunk együtt, ez azért rengeteg idő.

Próbáltam beszélni vele erről, kezdeményeztem, nulla eredménnyel.

Ekkor találkoztam az új kollégával, akinek olyan tekintete volt, hogy azt hittem, belát a ruhám alá. Az egész pusztán szexuális együttlétnek indult, lopott percek voltak csupán, én pedig megmagyaráztam magamnak, hogy ez így logikus, hiszen a férjemnek nem kell a testem, kénytelen vagyok máshol keresni az ilyen örömöket. Aztán átfordult érzelmi viszonyba az egész, egyre többet akartunk együtt lenni, elszöktünk napokra, ilyenkor otthon azt hazudtam, hogy konferenciára megyek. Visszatekintve, csúnyán magára hagytam a férjemet és a gyerekeimet, amit nem nagyon tudok megbocsátani magamnak. Komolyra fordult a kollégával a viszony, ma már együtt élünk, és az exférjemmel is jól kijövünk, de ehhez azért évek kellettek, sokáig nagyon haragudott rám, amiért így megaláztam.”

A megcsalás sosem megoldás a párkapcsolati problémákra, ezt mindketten egyöntetűen kijelentették. Ami Zitával és Nórival történt, csak két hétköznapi eset, amiből ezer meg egy történik épp most is a világban, ettől még azonban nem lesz kevésbé fájdalmas a megcsalt félnek. A hűtlenség semmi jóra nem vezet, inkább a nyílt és őszinte kommunikáció az, ami előre vezet, használjuk ezt minél többször egy párkapcsolatban.

Olvass többet a párkapcsolatról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top