Család

Vádat emeltek a barátnője bordáit eltörő férfival szemben

Nem elég, hogy összeverte, még fel is akarta gyújtani az áldozatot.
Vádat emeltek a barátnője bordáit eltörő férfival szemben

Vádat emelt a barátnőjének életveszélyes sérüléseket okozó férfival szemben a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

A férfi még 2019. tavaszán ismerkedett meg a francia állampolgárságú áldozattal, gyakran a vádlott édesapjának lakásában voltak.

Így történt ez 2020. január 19-re virradóra is, amikor a lakásba ittas állapotban visszatérő férfi hajnalban a lámpát felkapcsolva az áldozatot felébresztette, majd a szobában törni-zúzni kezdett és minden előzmény nélkül egy recés pengéjű konyhai késsel rátámadt – írja az Ügyészség honlapján. 

A nő megpróbálta kicsavarni a kést a férfi kezéből, de a dulakodás során a földre eső és ott fekvő sértett mellkasába bakanccsal belerúgott. A nő négy bordáját is eltörte, aminek következtében lég- és vérmell alakult ki nála.

Mindezeken túlmenően a sértettnek a kezén vágott, valamint a fején kisebb hámsérülései is keletkeztek, melyek külön-külön, illetve együttesen is nyolc napon belül gyógyultak.

A vádlott miután a sértettet megrugdosta, a konyhába ment, ahol egy üveg étolajat vett elő, majd azt a sértettre, a lakásban szintén jelen lévő édesapjára, valamint saját magára locsolta. Ezután elővett egy öngyújtót és azzal a felkiáltással, hogy „most mind a hárman meg fogunk halni” megpróbálta az olajjal meglocsolt tárgyakat, illetőleg ruházatot meggyújtani. A vádlott öngyújtója azonban nem működött, valamint az étolaj önmagában szobahőmérsékleten begyulladásra, így sérülés okozására is alkalmatlan.

A főügyészség a családon belüli erőszakot elkövető vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

(via)

(Kiemelt kép: illusztráció, Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top