nlc.hu
Család

A kezdő tanár pénze annyi, mint az iskolaőré

Pesten jobban megéri iskolaőrnek lenni, mint vidéken

Kiderült az őrök közti fizetésbeli különbség, és hogy tényleg nem lesz jobb a tanári fizetés az iskolaőrénél.

Szerdán az nlc. is közölte azt a listát, hogy melyik magyarországi iskolákban teljesít majd szolgálatot iskolaőr, ma pedig a HVG már azt is megírta, hogy Pest megyében 10 ezer forinttal többet lehet majd keresni iskolaőrként, mint máshol. A lap a rendőrség honlapjára hivatkozva közölte, hogy vidéken bruttó 220 ezer forintot, Pest megyében és a fővárosban pedig 230 ezret keresnek majd az iskolaőrök. A képzés közel egy hónapos időtartamára már járó, nagyjából nettó 150 ezres bérek mellé évi 200 ezer forint cafetériát ígérnek, valamint egyenruházati ellátást.

Képünk illusztráció / Fotó: Pixabay

Képünk illusztráció / Fotó: Pixabay

Már korábban is keringett egy túl hamar közzétett hirdetés a Facebookon, amely szerint a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a fenti ajánlattal vetette ki hálóját. Az összeg az állást kereső biztonsági őrök körében derültséget keltett, a Pedagógusok Szakszervezete viszont a tanárokra nézve megalázónak nevezte a fizetést, amiről mostanra kiderült, hogy valós.

Iskolaőrség? 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top