Család

Álmában dobott le 3 ruhaméretet a kétgyerekes anyuka

A fogyásban egy applikáció segített, amely megváltoztatta az ételekhez fűződő rossz viszonyát.

A 46 éves Stacey Orton, aki evési rendellenességgel küzdött, elhatározta, hogy megváltoztatja életét, miután meglátta magát egy fotón. Öt hét alatt 8 kilót fogyott, és rengeteg mindent nyert.

Álmában fogyott a nő.

Álmában fogyott a nő. Illusztráció: unsplash

A szépségszakértő, aki saját súlyával küzdött a legtöbbet az életében, összesen három ruhaméretet dobott le alvás közben, egy hipnózisba vivő applikáció segítségével. Stacey a húszas éveiben a bulimia nervosa étkezési rendellenességgel szenvedett, két évvel ezelőtt azonban újra szembe kellett néznie a problémájával, amikor meglátta magát egy munkahelyi fotón.

A anyuka látván kollégája sikeres fogyását, megkérdezte, mi a titok. A férfi azt felelte, hogy egy virtuális gyomor hipnózis elnevezésű applikáció támogatta meg a fogyását, így Stacey gyorsan le is töltötte magának az alkalmazást. A nő testtömeg-indexe ekkor jócskán meghaladta az elvártat, öt héten belül azonban több mint nyolc kilótól szabadult meg, most 12-es ruhaméretet hord.

A nő mindig rengeteget küzdött a kilóival, de az applikáció teljesen átformálta az étellel kapcsolatos negatív gondolatait, sokkal boldogabb lett és kevesebb stresszt tapasztal meg – vagyis a „diéta” sokkal többet jelent a számára, mint fizikai fogyást.

Stacey régóta küzd bulémiával, ám terhessége alatt felhagyott a rossz szokásával, mivel úgy érezte, a benne növekvő kis életet mindenképpen meg kell védenie. Mikor fia, Andrew megérkezett, a kismama elégedettnek érezte magát súlyával kapcsolatban, nem aggódott azon, hogy kevesebbet kellene mutatnia a mérlegnek. Két évvel később azonban elvált férjétől, így minden megváltozott. Stacey-nek túl sok volt az egyedülálló anyasággal járó feladatok ellátása, igaz, a stressztől inkább fogyni kezdett. Később aztán rákapott a gyorskajára, ezzel próbálta a hangulatát jobbá tenni.

Az étel egy kényelmes takaró lett, ha ettem, boldog voltam. Most már tudom, hogy ez érzelmi evés volt” – meséli a nő, aki az applikáció segítségével ezt az érzelmi viszonyt számolta fel az étellel.

(via)

A bulímia nem játék

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top