nlc.hu
Család
Rejtett terhesség

„Egyórás” terhesség után adott életet fiának az indonéz asszony

A nő nemcsak azt nem vette észre, hogy terhes, de férjével sem feküdt le már 19 hónapja...

Egy emberi terhesség normál esetben kilenc hónapig tart, azonban egy indonéz nő azzal került a címlapokra, hogy mindössze egy óráig tartó terhessége után szülte meg gyermekét. Heni Nuraeni, a harmincéves nő július 18-án arra lett figyelmes, hogy hasa növekedni kezd, majd alhasi görcsök kezdték el gyötörni. A kétgyerekes anyának egy órával később megszületett kisfia. Mindebben nemcsak az volt meghökkentő, hogy elhanyagolta terhességét, de férjével sem szeretkezett az elmúlt 19 hónapban…

Rejtett terhesség: szülés előtt egy órával tudta meg a nő, hogy várandós

Képünk illusztráció: Unsplash

„Otthon voltam, és nem történt semmi rendkívüli – emlékszik vissza Heni a szülés előtti órákra. – Aztán hirtelen úgy éreztem, valami mozogni kezd a hasam jobb oldalán, és görcsölni kezdtem. Arra kértem a szomszédot, vigyen apám házába, és körülbelül egy órával később felhívtuk a bábát, és szülni kezdtem.”

Annak ellenére, hogy a szülést megelőző hónapokban a nő súlya gyarapodni kezdett, azt állítja, hogy semmilyen más tünetet nem tapasztalt, amit ilyenkor szokás, például a reggeli hányingert, a domborodó hasát vagy a menstruáció megszűnését. Nuraeni ahhoz is ragaszkodik, hogy az elmúlt kilenc hónapban rendszeresen megjött a menzesze, amit az orvosok később hormonális egyensúlyhiánynak tulajdonítottak.

A történet leghihetetlenebb része az, hogy Heni Nuraeni és férje, Erik 19 hónapja nem voltak együtt, mióta kislányuk megszületett. Ezt egyébként egy orvos javallotta nekik egészségüyi okokból. A szakemberek szerint Heni története az úgynevezett rejtett, más néven csendes terhesség tipikus esete, amikor tünetek hiányában vagy azok letagadása/elfojtása miatt az édesanya szülésig nem tudja, hogy várandós.

Persze ez egyáltalán nem magyarázza meg, hogyan eshetett teherbe szexuális élet– vagy legalábbis a férjével való szexuális élet hiányában.

(via)

A rejtett terhesség nem is olyan ritka

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top