Család

Nyugdíjba megy a boltos, aki 38 éven át nem vett ki egyetlen szabadnapot sem

A 62 éves Roy Kharbanda 13 416 napot dolgozott le megszakítás nélkül. A kisboltját még 1982-ben nyitotta meg. Most nyugdíjba megy.

Roy Kharbanda a hét minden napján dolgozott 38 éven át. Csak 24 éves volt, amikor megvásárolta a kisboltját, és azóta minden nap bejárt, nem vett ki szabadnapot. Igen, még karácsonykor is bent volt, bár olyankor csak egy-két órára. Roy hétfőtől szombatig 12 órás műszakokat húzott le, vasárnap azonban megengedett magának némi lazulást, így csak 10 órát dolgozott – írja a Mirror.

Roy Kharbanda a kisboltja előtt (részlet a BBC róla készült híranyagából)

Roy Kharbanda a kisboltja előtt (részlet a BBC róla készült híranyagából)

A háromgyerekes családapa boltjának számos hűséges vásárlója volt, közülük 150-en búcsúztatták a kedvenc, visszavonuló boltosukat. Roy most arra készül, hogy feleségével, Shashival életükben először közös vakációra menjen.

„1982 óta én a boltban voltam, ő pedig otthon. Ezután napról napra fogunk élni. Az idő eldönti, hogy alakulnak a dolgok”

– mesélte Roy. Roy és Shashi a sok munkával biztosították lányaiknak, hogy jó oktatásban részesüljenek. A 34 éves Mira ma genetikusként, a 33 éves Natasha mérnökként a 29 éves Justine pedig ügyvédként dolgozik.

„Lehetnek ünnepeid, de azok jönnek és mennek, az oktatás viszont egy életre szól. Ez az életem mantrája”

– mesélte Roy Kharbanda. A feleségével azt szerették volna, hogy a lányaik olyan oktatásban részesüljenek, amit ők ketten sosem kaphattak meg. A gyerekei egy ideje mondogatják neki, hogy már több mint eleget tett értük, ezért is érezte úgy, hogy itt az ideje a nyugdíjba vonulásnak. Roy még 1981-ben költözött Indiából Southhamptonba, hogy feleségül vegye Shashit. A következő évben az ügyvédje tanácsára vásárolta meg a kisboltot. Az extrém munkamoráljának köszönhetően pár év alatt ismert lett a környéken, a boltját sokan kedvelték. 150 ember állt ki a bolt elé, hogy elbúcsúzzon tőle, amit Roy nagyon meghatónak talált. A boltot a férfi unokaöccse viszi tovább.

Az idei év Magyarországon sem a sok szabadságról szól:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top