Család

A tévéből tanulta meg, hogyan kell a kocsiban szülni – és sikerült

A kórházból hazaküldték a mindenórás kismamát, majd rögtön utána beindult a szülés. Egy tévéműsor segített.

Naomi Hubbard igen kedveli a Channel 4 tévécsatorna One Born Every Minute című műsorát, amelyben szülési történeteket, tippeket mutatnak be, és az újszülöttek első napjait dokumentálják. Jól jött, hogy Hubbard rendszeresen nézi a sorozatot, így tudta, mit kell tennie, mikor az autóban beindult a szülés.

Hubbard és férje az észak-angliai Peterborough kórházba jelentkeztek be, miután a nőnek erős fájásai voltak, onnan azonban hazaküldték őket azzal, hogy a baba még nem fog most megszületni. Ehhez képest azonnal elfolyt Hubbard magzatvize, amint hazaértek férjével a kórházból. Rohamtempóban indultak vissza, de már késő volt: a nő az autóban jelezte, hogy már kint látja a baba fejét.

Az anyák visszatérnek pár héttel szülés után dolgozni

A baba teljesen egészségesen született (illusztráció: Pexels)

A nő a tévéműsorban tanult módon őrizte meg a nyugalmát, és helyezkedett olyan pozícióban az autóban, hogy menet közben is tudja nyomni kifelé a babát. Az is segíthetett neki, hogy egyébként ő is kórházi ápolóként dolgozik, igaz, nem gyerekekkel. 

A kicsi végül teljesen egészségesen megszületett. Ő a házaspár harmadik gyereke, de az első, aki természetes úton született.

Szülési történetek az nlc-n:

(LADbible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top