Család

Súlyos szövődményeket okozott a koronavírus Enikőnél

Az asszony már azt hitte, meggyógyult, de kálváriájának java még csak akkor kezdődött.
Minden nap felmászott a kórház falán a fiatal, hogy haldokló anyjával lehessen

Ahogy mi is megírtuk, számos hosszútávú következménye lehet a koronavírus-fertőzésnek. A saját bőrén tapasztalta meg ezt a Pándon élő Enikő, aki csaknem egy hónap alatt gyűrte le a koronavírust, azonban krónikus betegség maradt a fertőzés után: hasnyálmirigy-gyulladása lett és nagyon fáradékony. Az orvosai mindezt azzal magyarázzák, hogy hegek képződtek a tüdején – mondta el a nő a Blikknek. Hozzátette, hogy a haja is erősen hullani kezdett, egyik betegtársa pedig szinte teljesen megkopaszodott.

Enikő kálváriája áprilisban kezdődött: 8-9 napig volt beteg, és már épp kezdett jobban lenni, amikor hirtelen úgy elhagyta az ereje, hogy már a címét is alig tudta bemondani a mentősöknek. Ezután csaknem két hétig feküdt kórházban, mire legyőzte a fertőzást.

A lapnak nyilatkozó orvos szerint a fáradékonyság akár hónapokkal a fertőzés után is fennállhat. A betegeknél emellett szívizomgyulladás, tüdőgyulladás és érelzáródás is kialakulhat.

Kutatók pedig nemrég arra jutottak, hogy pszchiátriai rendellenességeket is okozhat a koronavírus – így depressziót, álmatlanságot, Poszt-traumás stressz zavart.

Aktualitások a koronavírussal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top