Család

Az azonos nemű pároknak is jár majd a jegyescsomag Terézvárosban

A bejelentés a Budapest Pride Fesztivál hetén érkezett a VI. kerületi polgármestertől.

Terézváros polgármestere, Soproni Tamás Facebook-oldalán, egy videóban számolt be a döntésről, amely szerint az elfogadás és az egyenlőség jegyében idén szeptembertől már az azonos nemű párok is megkaphatják a mintegy ötvenezer forint értékű jegyescsomagot, amit eddig csak az ellenkező nemű párok igényelhettek – írja az Index

„Olyan helynek szeretném látni Terézvárost és Magyarországot, ahol nem a gyűlölet kovácsol közösségeket, hanem a másik ember segítése és elfogadása. Remélem, sokan csatlakoznak hozzánk, terézvárosiakhoz és közösen elérjük, hogy minden ember szabadon és boldogan élhessen Magyarországon” – mondta a kerület polgármestere a videóban. 

Az idei Budapest Pride Fesztivál programjai egészen jövő vasárnapig zajlanak majd, ám a megszokottól eltérően, most, a koronavírus-helyzet miatt több helyszínen kerül sor kisebb rendezvényekre, amelyekről a fesztivál weboldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Azonos nemű párok is kaphatnak jegyescsomagot Budapest VI. kerületében

A jegyescsomagot eddig csak ellenkező nemű párok igényelhettek (Fotó: Getty Images)

További cikkeink az LMBTQ-közösséget érintő ügyekről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top