Család

Öröm a zöldségesnél: olcsóbb lett a burgonya

Több mint hat százalékot esett a burgonya ára júniusról júliusra, így a krumpli most azon kevés élelmiszerek egyike, amit most olcsóbban vehetünk meg, mint korábban. További árcsökkenés is várható.

Akár már kétszáz forint alatti áron is beszerezhető a burgonya kilója. A júniusról júliusra bekövetkező áresés oka most elsősorban az, hogy a koronavírus miatt hónapokig zárva voltak a menzák Nyugat-Európában, és nagyobb készletek halmozódtak fel. A KSH adatai szerint a tavalyi év első öt hónapjában a behozott krumpli ára 130 forint volt kilónként, most pedig 95 forint – tudta meg az RTL Klub Híradója.

Nagyok a raktárkészletek, jó a burgonyatermés (fotó: Pixabay)

Nagyok a raktárkészletek, jó a burgonyatermés (fotó: Pixabay)

További jó hírünk is van: Raskó György agrárközgazdász szerint a felhalmozott tavalyi burgonyakészletek mellé kiemelkedően jó idei termés is várható, melynek betakarítása a szeptemberi és októberi hónapban következik, és ez várhatóan további 10-15 százalékos árcsökkenést okoz majd. Ez már csak azért is jó hír, mert a krumpli az egyik legfontosabb alapélelmiszer a magyar háztartásokban, szóval az árcsökkenés sokak pénztárcájára lesz pozitív hatással.

Főznél/sütnél valamit az olcsóbb burgonyával? Erre tessék!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top