nlc.hu
Család

Repülőn született baba

Különlegesen szép nevet kapott a repülőn született baba

Édesanyja szerint fiát mindig is úgy fogják emlegetni, mint az égben született gyermek.
Chrystal Hicks és Sky - Fotó: Good Morning America

Az alaszkai Glennallen nevű kis faluból származó Chrystal Hicks 35 hetes terhes volt, amikor a szülési fájásai jelentkeztek. Mivel a négy gyermekes édesanya közelében nincs olyan kórház, amely koraszülött osztállyal rendelkezik, azért felszállt egy Anchorage-ba, Alaszka nagyvárosi központjába tartó repülőre.

Az édesanya a Good Morning America nevű lapnak elmondta, hogy 20 perccel a felszállás után folyt el a magzatvize, majd egyszer csak azt érezte, hogy nyomnia kell, és a baba már kint is volt. Végül a magasban egészséges kisfiúnak adott életet, aki az emlékezetes repülős szülést magában hordozó Sky (azaz ég) keresztnevet kapta.

A kisfiút jelenleg koraszülött osztályon ápolják: leszálláskor már egy inkubátorral érkeztek az édesanyához, és a babához, hogy melegen tartsák. A picinek ugyan van még némi légzőszervi problémája, ám orvosai szerint jelenleg jó úton halad, hogy hazamehessen szüleihez és három idősebb testvéréhez.

Chrystal hozzátette, már alig várja, hogy elmesélje kisfiának születése körülményeit, akit véleménye szerint mindig is úgy fognak emlegetni, mint a gyermek, aki az égben született.

Még több különleges szüléstörténet az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top