Család

Eltűnt egy 60 éves, Alzheimer-kóros asszony

Egy százhalombattai, volt tanárnőt keresnek.

Eltűnt egy 60 éves Alzheimer-kóros nő a Miskolchoz tartozó Görömbölyön; az élettársa házából ment el, azóta nincs nyoma. A család és a barátok múlt vasárnap óta keresik Kovács Mariettát, akinek betegsége miatt rossz a tér -és időérzékelése – számolt be az RTL Híradó. Három éve diagnosztizálták nála az Alzheimer-kórt, azóta egyre romlik a memóriája. Családja attól tart, hogy eltévedt és nem talál haza.

A kereséshez a debreceni, a nyíregyházi és a miskolci kutyás mentőcsapatok is csatlakoztak, ismerősei pedig plakátokat ragasztottak ki a környéken.

Kovács Marietta

Az eltűnt Kovács Marietta – Forrás: RTL Híradó

Csaknem 20 önkéntes és 10 kutya fésüli át a környéket. A nőt először nyomkövető ebekkel keresték, de az állatok egy idő már nem fogtak szagot, így most területkereső kutyák folytatják a keresést. Ha az állatok földön ülő vagy embert látnak, ugatással jeleznek, amíg a gazdájuk mellé nem ér. Egyelőre az asszonyt nem találják.

A keresésbe a nő fia még nem tudott bekapcsolódni, mivel karanténban van. Az olaszországi Pisából jött haza, mikor megtudta, hogy eltűnt az édesanyja. A második teszt eredményére vár, azután csatlakozik majd a kutatáshoz.

Ez is érdekelhet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top