Család

Hazaküldtek egy koronavírusos diákot, édesanyja került életveszélybe

A koronavírusos fiúnak abban a lakásban jelölték ki a karantént, ahol szervátültetett édesanyja lakik.

Fokozott veszélynek vannak kitéve a szervátültetettek a koronavírus-járvány miatt, mert az eljárás részeként legyengített immunrendszerük nem tud megbirkózni a Coviddal. Épp ezért meglepő, hogy egy budapesti koronavírusos kollégistát szervátültetett édesanyjával egy fedél alá küldtek karanténba.

 

Hatósági házi karantén

Nagykanizsa, 2020. március 16. Házi karanténra figyelmeztető tábla egy családi ház ablakában Nagykanizsán 2020. március 16-án. Az új koronavírus terjedésének megfékezése érdekében a házi karanténban lévőknek figyelmeztető táblát kell kihelyezniük jól látható helyre (Fotó: MTI/Varga György)

A Blikk cikke szerint az érintett nő a közelmúltban kapott új szervet. A család ráadásul rossz anyagi körülmények között él, átmenetileg sem tudnak különköltözni. „Nagyon kétségbeestem. Tudtam, hogy életveszélyben vagyok, de még tesztelni sem akartak a járványügyisek, azt mondták, ha nincs tünetem, tőlem nem vesznek mintát. Pedig, ha bennem van a vírus, azonnal kórházba kell feküdnöm. Magánlaboros tesztre nincs pénzem, nagyon szegényesen élünk” – mondta a Blikknek az asszony.

Grózli Csaba, a Magyar Szervátültetettek Szövetsége orvosigazgatója szerint a beteg fiúnak és az anyukának is maszkot kell viselniük, amikor közösen használt helyiségben tartózkodnak, és minél gyakrabban fertőtleníteni kell ezeket a helyiségeket.

Ilyen az élet karanténban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top