nlc.hu
Szabadidő

Pozitív lett a tesztje, mégsem került karanténba

Pozitív lett a koronavírustesztje, mégsem helyezték karanténba

Egy magyar nő koronavírustesztje pozitív lett, de hiába várta, nem helyezték hatósági házi karanténba.
Koronavírusteszt

Ha valakinek pozitív lesz a koronavírustesztje, kötelező hatósági házi karanténba helyezik, amit egy piros cédula is jelez az ajtón. A hétfői adatok szerint több mint 26 ezren vannak hatósági házi karanténban Magyarországon.

Van azonban olyan, aki hiába várta, hogy a járványügyi hatóság karanténba helyezze. Egy nő augusztus 29-én észlelte magán a koronavírus tüneteit, majd a háziorvos mentőt küldött hozzá, tesztelték, és az eredmény pozitív lett. Mégsem történt semmi – számolt be az RTL Híradó.

A nő azt mondta, a Nemzeti Népegészségügyi Közponból senki nem kereste, ha akarna, simán elmehetne otthonról, piros cetlije sincs, de inkább otthon marad.

Egyedül a rendőrségtől hívták, hogy majd keresik a járványügytől, és elkérték azok listáját, akikkel kapcsolatba került. Ám a nő már maga értesítette őket. Arról egyébként többen is beszámoltak már, hogy hiába adták le a kontaktlistájukat, senki nem kereste őket.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma csak annyit közölt, hogy mindenkivel foglalkoznak a hatóságok, akiknek pozitív tesztjük van, és folyamatosan zajlik a kontaktkutatás is.

Még több cikk a tesztekről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top