Utazás

Egy vagyonba kerülhet a családnak a nyaralás utáni koronavírusteszt

Egy négytagú családnak 120 ezer forintjába is kerülhet a vírusmentesség igazolása.

Ahogy azt mi is megírtuk, augusztus elsejétől, azaz e hét szombattól saját költségen kénytelenek vállalni a sárga vagy piros jelzéssel ellátott országokból hazaérkező magyarok a koronavírustesztet. Vagyis mindenki kénytelen maga kinyomozni, hol és mennyiért tudja azt elvégeztetni. Akik pedig olyan célországba utaznak, ahol a belépés feltétele a negatív teszteredmény, azok ezt most is csak saját költségükön tehetik meg. Éppen ezért, aki külföldre készül, az mindenképp nézze meg a célországba való beutazás feltételeit az illetékes nagykövetség weboldalán – figyelmeztet a Privátbankár.

A lap azt is összeszedte egy táblázatban, hol mennyiért lehet most PCR-tesztet végeztetni. Ez az a teszt, ami azt mutatja ki, hogy az adott időpontban van-e vírus az illető szervezetében. A teszt átlagára 30 ezer forint, vagyis egy négytagú családnak 120 ezer forintba is fájhat a hazatérés utáni vizsgálat.

Ha pedig olyan célországba készülnek, hol két negatív eredményt is kérnek a hatóságok, akkor ennek a dupláját is kifizethetik extra költségként.

Koronavírussal kapcsolatos legutóbbi híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top