Család

A szülők gyakran kiabálnak a Bethesda Gyermekkórház dolgozóival, rendőrt is többször kellett hívni

Míg a járvány korai szakaszában együtt éltette a magyar társadalom az egészségügyi dolgozókat, ma már ebből a szeretetből nem sok maradt, a türelmetlenség pedig feszültséghez vezet. Ezt tapasztalják a Bethesda Gyermekkórház dolgozói, akik egyre többször kerülnek konfliktusba a szülőkkel.

A járvány miatt újabb és újabb korlátozások, megszorító intézkedések lépnek életbe az egészségügyben, és ez alól nem jelent kivételt a Bethesda Gyermekkórház sem. Tamásné Bese Nóra, a kórház kommunikációs vezetője szerint ez számos feszültséget szül, és a szülők egyre többször engednek meg olyan hangnemet maguknak az intézmény dolgozóival, ami már nem tolerálható, és nem méltó ahhoz a munkához, ami a kórházban folyik – nyilatkozta az Inforádiónak.

Babák és szülők (fotó: Pixabay)

Babák és szülők (Fotó: Pixabay)

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy a szülők kiabálnak a dolgozókkal, számonkérik őket, és emiatt már rendőri intézkedésre is sort kellett keríteni. Emellett egyre több a panaszos levél is, melyek között biztos van jogos is, de érzékelhető, hogy a szülők türelme a végéhez közeledik, és ez sokszor így csapódik le az egészségügyben dolgozókon. A dolgozók alapelve az, hogy próbálnak a lehető legempatikusabbak lenni a szülőkkel, mivel a gyerek érzi, hogy milyen az őt ápoló személyzet és a szülei kommunikációja. A munka egyre több, a munkatársak közül egyre többen esnek ki a vírus miatt, és ha nem is rendszeresen, de egyre többször kell rendőrt hívni, amikor a munkatársaik fenyegetve érzik magukat.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top