Életmód

28 napig is fertőző maradhat a koronavírus a mobilon

Az ausztrál kutatók arra jöttek rá, hogy a koronavírus az eddig feltételezettnél jóval hosszabb ideig életképes marad bizonyos felületeken.
koronavírus

A Covid-19-betegséget okozó új koronavírus 28 napig fertőzőképes maradhat bizonyos felületeken, mint bankjegyeken, mobiltelefonok képernyőin és rozsdamentes acélon ausztrál kutatók szerint. Miközben az influenzavírus 17 napig képes életben maradni 20 Celsius-fokon, azaz szobahőmérsékleten sima felületeken, az új koronavírus “rendkívül erőteljes”, 28 napig életképes lehet ugyanilyen körülmények között.

A kutatók közölték, hogy a SARS-Cov-2-vírus azon képessége, hogy életben marad rozsdamentes acélon hűvösebb körülmények között, megmagyarázhatja a tömeges megbetegedés kitörését húsüzemekben, hideg tárolólétesítményekben.

Az ausztrál tudósok vizsgálata alátámasztotta azt a korábbi kutatást, hogy a vírus képes életben maradni friss vagy fagyasztott élelmiszeren is.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/EPA/Martin Divisek 

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top