Család

Tűzriadót csinált az iskolában, mert elege lett a maszkviselésből

A 17 éves fiút tettéért akár bíróság elé is állíthatják.
Amit a középiskolai felvételiről tudnod kell

Elege lett a maszkviselésből és véget akart vetni a tanításnak, ezért nyomta meg az egyik komlói középiskola 17 éves diákja az iskola tűzjelzőjét – tudósít az atv.hu. A csatorna idézi Berlász Viktóriát, a Baranya megyei RFK szóvivőjét, aki elmondta, a riasztó megszólalását követően az iskolát kiürítették, majd a rendszer átvizsgálása után megállapították, hogy tűz nem keletkezett, így szándékos riasztás történt.

A szóvivő elmondta azt is, hogy a feltételezett kiskorú elkövetőt a rendőrök hamar azonosították, majd a rendőrkapitányságra vitték. „Abban az esetben, ha valakit felelősségre vonnak egy ilyen eset után, köteles megtéríteni a szándékosan megtévesztő jelzéssel járó vonulás költségeit” – mondta az ATV Híradójának Sárkány Sándor, a Baranya Megyei Katasztrófavédelem szóvivője.

Bár a komlói eset elkövetője még nem töltötte be 18. életévét, az ügyvéd szerint így is bíróság elé állítható, és a jogszabály alapján büntethető.

Még több diákcsíny az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top