Család

Leüvöltötte a biztonsági őr, mert vakvezető kutyával ment a bevásárlóközpontba

A látássérült férfi hiába magyarázta, hogy segítője bárhová elkísérheti.

A kisteleki Kurucsai Szabolcs öt éve él vakvezető kutyával, aki azon túl, hogy a közlekedésben segíti őt, immár állandó társa is: mindenhova elkíséri. Szabolcs és Elvis rendszeresen járnak – mondhatni már-már visszatérő vendégei – abba a szegedi bevásárlóközpontba is, ahol a múlt hétvégén az atrocitás érte őket – írja a délmagyar.hu.

Mivel a férfi és segítője gyakran járnak a plázában, szinte minden biztonsági őr ismeri is őket. Csakhogy a múlt hétvégén egy új dolgozóval találták szembe magukat, aki felszólította őt, hogy a kutyával hagyja el az épületet. „A segítő bárhova bemehet, ezt próbáltam a biztonsági őrnek is elmagyarázni” – idézi fel a történteket Szabolcs, akivel az őr végig ordítozott, majd felszólította, hogy ha be akarja vinni a kutyáját, akkor ölbe kell vennie a 32 kilós állatot.

Szabolcs a délmagyar.hu-nak elmondta azt is, mivel az ügy végül megoldódott – miután az őr segítséget kért kollégáitól – nem akart ügyet csinálni a vele történtekből. „Elmeséltem az edzőteremben, az edzőm pedig úgy felháborodott, hogy kiposztolta a Facebookra, amit aztán több ezren megosztottak.”

Szabolcstól azóta bocsánatot kértek a bevásárlóközpont képviselői, a kommentekből pedig azt is megtudta, hogy a vele ordítozó őrt ki is rúgták. „Nem egyedi probléma egyébként, hogy egy vakvezető kutyát nem akarnak valahova beengedni: sok ilyen esetről hallok másoktól is” – panaszolja Szabolcs, aki épp emiatt mindenhova magával hordja a rá és segítőjére vonatkozó jogszabályt.

Olvass még többet a vakvezető kutyákról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top