Család

Már idén elkezdődhet a németek koronavírus elleni oltása

Az első koronavírus-fertőzés elleni oltásokat már az idén beadhatják Németországban.
koornavírus

Célegyenesbe érkezett egy vakcina fejlesztése Németországban, így már az idén elkezdődhet a lakosság oltása az új típusú koronavírus ellen – írja a Bild című német lap. A szövetségi egészségügyi minisztérium felkérte a tartományi kormányokat, hogy kezdjék meg az oltási központok kialakítását, és november 10-éig adják meg azokat a címeket, amelyekre ki lehet szállítani a SARS-Cov-2 elleni vakcinát.

A tervek szerint országszerte 60 oltási centrumot rendeznek be. A központosításra azért van szükség, mert az oltóanyagot mínusz 78 Celsius-fokos hőmérsékleten kell tárolni, és sok háziorvosi rendelőben nincs ilyen teljesítményű hűtőberendezés.

Az első oltásokat már az idén beadhatják.

A SARS-Cov-2 az első hullám utáni nyári időszakhoz képest gyorsan terjed Németországban, de kevésbé erőteljesen, mint a legtöbb szomszédos országban. A járvány kezdete óta 403 291 ember szervezetében mutatták ki a kórokozót. A vírus okozta betegséggel összefüggő halálesetek száma egy nap alatt (az október 23.-i adatok szerint) 49-cel nőtt, 9954-re.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/AP/Peter Dejong 

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top