Család

Levelet írt Jeff Bezosnak, mert az Amazon Alexája tönkreteszi a hatéves lánya gyerekkorát

Lauren lányát Alexának hívják, és emiatt az iskolában folyton gúnyolják a társai, és úgy kezelik, mintha a szolgájuk lenne. Az anya kétségbeesett levelet írt az Amazon tulajdonosának.

Amikor az Amazon virtuális asszisztense, az Alexa megjelent a piacon, rengeteg Alexa nevű nőt készített ki, hogy a nevük miatt folyton gúny tárgyainak számítanak, és rengetegen gondolják úgy, hogy milyen vicces és szellemes, ha valaki azt kérdezi tőlük, hogy „Alexa, mennyi a kinti hőmérséklet?” Hát, nem az. Csakhogy egy dolog egy felnőtt embert piszkálni és gúnyolni, és egész más egy hatévest, és sajnos ezt éli át Lauren kislánya nap mint nap, az anya pedig most kétségbeesett levelet küldött az Amazon vezérigazgatójának, Jeff Bezosnakírja a Vice.

Az Amazon Alexája (fotó: Pixabay)

Az Amazon Alexája (Fotó: Pixabay)

Mr. Bezos, nem az Amazon vezérigazgatójaként, hanem érző emberként és apaként keresem önt. Nem pénzt vagy elismerést szeretnénk, de van egy kérésünk. Szeretnénk kijavítani egy bakit, amiről úgy érezzük, hogy gigantikus hiba volt.

Lauren felhívta Mr. Bezos figyelmét, hogy kislányát sok kisgyerek a neve miatt szolgaként kezeli, és folyton parancsolgatnak neki, és jó lenne, ha ennek az Amazon CEO-ja véget vetne, mert már tönkretett egy valódi keresztnevet, ugyanakkor nem kell tovább bántania azt a rengeteg nőt és kislányt, aki születésekor ezt a nevet kapta, és ők megérdemelnének egy bocsánatkérést. Annak idején az Amazon több nevet is tesztelt a virtuális asszisztensük elnevezéséhez, és azért tetszett meg nekik az Alexa, mert emlékeztetett az Alexanderre, ez pedig eszükbe juttatta Nagy Sándort (Alexander the Great), aki nagyra tartotta a tudást, és a könyvtára világhírű volt. Az amerikai statisztikák szerint az Alexa név az Amazon mesterséges intelligenciájának megjelenése előtt a 31. leggyakrabban adott női név volt Amerikában, de 2018-ra már a 90. helyre esett vissza, elsősorban a cég termékének köszönhetően.  

Az Alexa-nak akadnak azért jó tulajdonságai is:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top