Család

Börtön várhat Sean Connery 91 éves özvegyére adócsalás miatt

A 91 éves Micheline Roqueburne 21 millió angol fontnyi bírsággal, valamint börtönbüntetéssel néz szembe Spanyolországban adócsalás vétke miatt.

Micheline Roqueburne tagadja, hogy bármi köze volna ahhoz a férjével közös marbellai otthonuk botrányos eladásához. Az egykori James Bond nemrég bekövetkezett halála ellenére a spanyol hatóságok azonban tovább folytatják a nyomozást, és várhatóan bírósági tárgyalásra is sor kerül. Az ügyész hiányolja Roqueburne részéről az együttműködési szándékot, akinek a Bahamákon található otthonába (ahol Connery nemrég elhunyt) már két felszólítást is küldtek a spanyol hatóságok, de ő egyikre sem reagált – írja a Sun.

Sean Connery és Micheline Roqueburne 2009-ben az Edinburgh-i Filmfesztiválon (fotó: David Cheskin - PA Images/PA Images via Getty Images)

Sean Connery és Micheline Roqueburne 2009-ben az Edinburgh-i Filmfesztiválon (Fotó: David Cheskin – PA Images/PA Images via Getty Images)

Connery még 45 évvel ezelőtt vette feleségül Roqueburne-t. Az eladott otthonuk egykori helyén egy hetven lakásból álló komplexumot építettek, miközben a szabályok maximum öt lakást engedtek volna. A nagyszabású csalás miatt már letartóztatták a pár akkori ügyvédjét, Marbella polgármesterét, sőt hat tanácsadóját is. Sir Sean Connery özvegyére is ez várhat, bár ő nonszensznek tartja a vádakat.

Olvasnál még az egykori James Bondról?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top