nlc.hu
Család

Crohn-beteg anya

Online sütivásárral segíthetsz a Crohn-beteg édesanyának

A helyiek azt mondják, sosem engedik el a nagybeteg édesanya kezét.

A koronavírus miatt online sütivásáron gyűjtöttek az ácsiak a Crohn-beteg édesanyának. A 29 éves Molnárné Taubitz Lauráról itthon tavaly lemondtak az orvosok, így egy éve már Németországban kezelik, ami rendkívül költséges, számolt be róla az RTL Híradója. Tegnap csaknem 280 ezer Ft gyűlt össze.

Régóta küzd a Chron betegséggel Laura

Laura és családja (Fotó: Facebook / Laura Chron)

A helyiek többször hangsúlyozták, sose engedik el az édesanya kezét. A súlyosan beteg anyáért nemrég jótékonysági koncertet is tartottak. A nő utoljára a nyáron találkozhatott a kislányával, férje szerint Laura kitartása példaértékű, még senkit sem látott ennyire harcolni.

A segítők legfőbb célja, hogy otthonában ápolhassák és újra együtt lehessen 21 hónapos kislányával és férjével.

A Crohn-betegség az emésztőrendszer krónikus gyulladásos betegsége, mely ismeretlen eredetű. Többnyire a vékonybél és a vastagbél érintett. A betegség terápiás kezeléseknek köszönhetően a tünetek enyhíthetők. Tekintve, hogy a gyulladás a teljes bélfalat érinti, gyakran a bél perforációjához vezet. A kistelepülésen élő nő kiskora óta beteg, de tünetei hét hónapja, a szülése után erősödtek fel. Többször megműtötték, a vastagbelét eltávolították. Szeptemberben az orvosok azt mondták, nem tudnak rajta segíteni, néhány napja azonban átszállították egy németországi kórházba, ahol először azon dolgoznak, hogy megerősítsék az immunrendszerét.

Ha segíteni szeretne a családnak, minden információt megtalál ITT

Tudj meg többet a betegségről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top