nlc.hu
Család
Homofóbia a budakalászi önkormányzatban

Melegnek tűnt, ezért nem vette fel az anyakönyvvezető-jelöltet a budakalászi jegyző

„Jó volt a megérzésem, búzavirág” – mondta a jegyző a titokban készült hangfelvételen. Kifejezetten vélt melegsége miatt golyózta ki a pályázatról az egyetlen rátermett jelöltet.

Nagyon súlyos történetet és a valódiságát bizonyító hangfelvételt osztott meg a Telex Budakalász végtelenül homofób jegyzőjéről, aki szerint a melegek nem alkalmasak az anyakönyvvezetői (vagy bármilyen) tisztség betöltésére.

A történet pontokba szedve a következő:

  • Miután a budakalászi anyakönyvvezető már elköszönt, megtalálták a helyére az egyetlen az állásra jelentkező, és arra szakmailag alkalmas jelöltet.
  • Ő már a papírjait intézte, készült az első napra, amikor hívták: mégsem, elődje mégis állásban marad.
  • Az állást azonban ismét meghirdették, hivatalosan azért, mert az eredeti munkatárs „családi tragédia” miatt mégis távozik, helyére átmeneti helyettesítő személyt találtak, aki (jé!) hosszú távon is marad.
Polgármesteri Hivatal, Budakalász

Polgármesteri Hivatal, Budakalász (Forrás: Google Maps)

Később azonban kiderült, hogy az ok az lehetett, hogy a pályázót melegnek nézték az interjú során. A Telex hangfelvételén a jegyző hallható, aki olyanokat mond, hogy 

jó volt a megérzésem, búzavirág (…), ez ráadásul intelligens, az még rosszabb, egyéb kérdéseket is fölvet bennem (…), utálom az ilyen lóbaszó férfiakat, haragszom rájuk alapból.

A jegyzőt ráadásul, hogy még abszurdabb legyen a történet, Deák Ferencnek hívják.

A Telexnek az önkormányzat csak a hivatalos verzióját erősítette meg, az érintett, akit közben megtaláltak, nem nyilatkozott. Kíváncsian várjuk, lesz-e következménye ennek a védhetetlen sztorinak.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top