nlc.hu
Család

Két gyereket hagyott hátra a koronavírusban elhunyt zsadányi mentős

Két gyereke és felesége gyászolja a koronavírusban elhunyt mentőst

A minisztérium nem árulja el, hány egészségügyi dolgozót érint a fertőzés.

A Békés megyei Zsadány lakóit megrázta a hír, hogy most vasárnap belehalt a koronavírus-fertőzésbe egy helyi, 54 éves mentős – értesült az RTL Klub híradója.

A csatorna értesülései szerint a mentős a hétvégén lett rosszul, mentőautót, de helikoptert is küldtek érte, amikor fulladni kezdett, de már nem tudták megmenteni az életét.

Az egyik környékbeli a tévé stábjának nyilatkozva elmondta, hogy a férfi – akit „rendes, dolgos fiatalemberként” jellemzett – messzemenőkig ellátta a feladatát. A mentős nemrég nősült, két gyereket hagyott hátra.

Az RTL Klub híradójában megszólalt a Magyar Mentődolgozók Szövetségének elnöke is, aki elmondta, hogy a mentősök közül is egyre többen kapják el a fertőzést.

A Magyar Orvosi Kamara adatgyűjtésbe kezdett, hogy felmérje, hány egészségügyi dolgozó halt bele a Covid-19 fertőzésbe. Jelenleg hat név olvasható ezen a listán – a zsadányi mentős neve még nem került fel rá.

A Független Egészségügyi Szakszervezet vezetője szerint is fontos lenne ismerni az egészségügyi dolgozókra vonatkozó adatokat, már csak azért is, hogy, amint mondta „a saját szűkös keretükkel” is támogatni tudják a rászorulókat.

Az RTL Klub kereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy megkérdezzék, hány egészségügyi dolgozó érintett, erre azonban nem kaptak választ.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint az állományuk két százalékát érinti a koronavírus, a fertőzöttek nagy része tünetmentes vagy enyhe tünetes. Hozzátették, a most elhunyt mentős valószínűleg nem munkavégzés közben fertőződött meg.

További cikkeink a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban:

Belehalt a koronavírusba egy 54 éves mentős

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top