nlc.hu
Család

Lemondott a homofób budakalászi jegyző

Beadta lemondását a homofób kijelentéseket tevő budakalászi jegyző

Deák Ferenc jegyzőről tegnapelőtt derült ki, hogy homofób okokból nem vett fel egy férfit egy anyakönyvvezetői pozícióra, amit hangfelvétellel bizonyítottak. Most beadta a lemondását.

Budakalász jegyzője válogatottan durva szavakkal indokolta meg egy Telex által bemutatott hangfelvételen, hogy miért nem adta oda egy minden szempontból alkalmas férfinak a helyi anyakönyvvezetői állást, miközben korábban odaígérte neki. A jegyző azt gyanította, hogy az állásra jelentkező férfi meleg, ezért kiokoskodta, hogyan tudná mégis távol tartani a munkahelytől a jelöltet, akinek amúgy már odaígérték a munkát. A tegnapelőtt napvilágra került hangfelvétel azonban akkora botrányt okozott, hogy az megrengette a homofób megjegyzéseket tévő Deák Ferenc jegyző pozícióját.

 

Az üzenet egyértelmű (fotó: Getty Images)

Az üzenet egyértelmű (fotó: Getty Images)

Budakalász Facebook oldalán, valamint a közösség honlapján az alábbi sorok jelentek meg csütörtök délután:

Tisztelt Budakalászi Polgárok!

A napokban nyilvánosságra került szavaimért minden ismerőstől és ismeretlentől ezúton is szeretnék bocsánatot kérni. A következményeket és az azzal járó felelősséget, kötelezettséget vállalom és vállalni fogom. A jegyzői munkámat érintő kérdésekben egyeztetést kezdeményeztem polgármester úrral és felajánlottam neki a lemondásomat.

Deák Ferenc

Homofóbia sajnos nemcsak Budakalászon van:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top