nlc.hu
Család

Börtönben marad Joób Márton

Börtönben marad Joób Márton, a 11 gyerekes képviselő

A 11 gyerekes képviselőt több száz milliós áfacsalással gyanúsítják.

Meghosszabbította a bíróság a több száz milliós áfacsalással gyanúsított Joób Márton letartóztatását, a 11 gyerekes képviselő így január 30-ig biztosan börtönben marad – írta meg a Délmagyar.

Januárig biztosan börtönbe marad Joób Márton

Januárig biztosan börtönben marad Joób Márton (Fotó: Pixabay)

Mint ismeretes, a 11 gyerekes családfő ellen a NAV már hosszabb ideje nyomozott, 2019-ben  a NAV számlavásárlás ügyében indított vizsgálatot Joób cége ellen. Joóbot még július végén vették őrizetbe, ugyanis társaival együtt bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítják. Letartóztatásuk azóta is érvényben volt, ugyanis azt legutóbb augusztus 31-én, szökés és elrejtőzés veszélye miatt, a Kecskeméti Törvényszék most hétfőig meghosszabbította – írja a lap.

A megalapozott gyanú szerint Joób egy olyan bűnszervezetet működtetett, ami 4 éven keresztül ingyenes hirdetési újság kiadásával, terjesztésével és reklámszervezéssel foglalkozó cégeken keresztül több százmillió forint adót csalhatott el. A bűnszervezet tetején álló szegedi székhelyű cég, amelynek tulajdonosa Joób Márton, az ügyészség szerint valós gazdasági esemény nélküli számlákat fogadott be fiktív számlák kiállítására létrejött cégektől.

Joób Márton eddig egészen más miatt került a hírekbe: néhány hónapja született meg a 11. gyerekük, a kis Jordán. Joób Márton olimpikon kajakos és felesége, Dóri eredetileg öt-hat gyereket terveztek, de már az ötödiknél érezték, hogy nem akarnak megállni. Nemrég arról is írtunk, hogy Dóri hazavárja férjét. „Néha valamelyik pici felriad este és az apját hiányolja. Próbálom megnyugtatni, de ez egy nehéz időszak” – nyilatkozta az asszony.

Tudj meg többet a Joób-ügyről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top