nlc.hu
Család

Klímaváltozás és gyerekvállalás

Vannak, akik a klímaváltozás miatt mondanának le a gyerekvállalásról

Egy új felmérés szerint vannak, akik már megszületett gyermekeik miatt is nagyon aggódnak.

Rengeteg oka van annak, hogy miért döntenek úgy emberek, hogy nem vállalnak gyermeket. Többen vannak, akik azért mondanak le a gyermekvállalásról, mert attól tartanak, hogy a klímaváltozás miatt a következő generációk komoly nehézségekkel néznek majd szembe, illetve úgy vélik, a túlnépedesés már így is elég problémát okozott. Erről a témáról készített nemrég kutatást a szingapúri Yale-NUS College kutatása, írja a HVG.

A megkérdezettek közül voltak olyanok is, akik a fenti okok miatt már azt is megbánták, hogy korábban vállaltak gyermeket. Egy 40 éves anya egyenesen úgy fogalmazott, retteg attól, hogy gyerekeinek a világvégével kell majd szembenézniük.

Azok, akik a jövőről alkotott elképzeléseiket is megosztották a tudósokkal, 92,3 százalékban pesszimisták voltak, 5,6 százaléknyian semlegesek, és csak 0,6 százalék volt derűlátó. Összeomló civilizációt, háborúk sorát, szenvedést, leálló mezőgazdaságot, elolvadó jégsapkákat, szárazságot, éhezést, árvizeket, általános rombolást jósoltak 2050-re, írja a Guardian cikke alapján a HVG.

klímaváltozás

Fotó: Pixabay

Még több cikk a klímaváltozásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top