nlc.hu
Család

Öleléssel vigasztalt Covid-19 betegét az orvos

Imádja az internet az orvost, aki öleléssel vigasztalta a koronavírus-betegét az intenzív osztályon

Amerikában nemrég volt hálaadás, a karácsony melletti legfontosabb családi ünnep, mégis sok koronavírus-fertőzött nem a családjával ünnepelt, hanem a kórházban feküdt. Egy orvos sajátos módon próbálta vigasztalni egy páciensét, az erről született képet pedig imádják az emberek.

Dr. Joseph Varon Houstonban dolgozik a United Memorial Medical Centerben, és már 252 napja dolgozik folyamatosan, szabadnapok nélkül. Erre azért van szükség, mert Varon doktor Covid-19 betegekkel foglalkozik az intenzív osztályon, és az Egyesült Államokban tavasz óta nem akar megpihenni a járvány – írja a Good Morning America.

Ölelés az intenzív osztályon (fotó: Go Nakamura/Getty Images)

Ölelés az intenzív osztályon (Fotó: Go Nakamura/Getty Images)

A koronavírus-osztály vezetőjeként Varon doktor átérzi a betegei nehéz helyzetét, és egy pillanatra megállt, hogy hálaadás napján vigaszt nyújtson az egyik betegének, és az esetről lőtt egy megható kórházi fotót a Getty ügynökség kórházban dolgozó fotósa. A fotó hamar vírusként kezdett terjedni az interneten. Varon szerint a férfi azért volt szomorú, mert hálaadás napján egy olyan szobában feküdt, ahol senkit sem ismert. Amikor az orvos értesült arról, mennyire szomorú, egy öleléssel próbálta jobb kedvre deríteni. Ez a gesztus már csak azért is csodás, mert Varon doktor és társai olykor akár 16 órát is dolgoznak naponta ezekben az iszonyú kényelmetlen védőfelszerelésekben, és a betegek áradata tavasz óta nem akar alábbhagyni. A kórházi személyzet számára borzalmasan szomorú, hogy a legtöbb betegüktől azt hallják, hogy azért kapták el a fertőzést, mert egyáltalán nem tartották be a közösségi távolságtartás és a maszkviselés szabályait.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top