nlc.hu
Család

Megszavazták, hogy "az anya nő, az apa férfi"

Most már hivatalos: Magyarországon „az anya nő, az apa férfi”

Megszavazták a gránitszilárdságú Alaptörvény sokat vitatott kilencedik módosítását ma a Parlamentben, tehát már a család a nemzet fennmaradásának alapja.

Közelednek az ünnepek, így felpörgette a tempót a Parlament: elfogadták többek között a választási törvény azon módosítását, ami egyetlen listára kényszerítheti az ellenzéki pártokat (a kormány szerint a változtatásra a kamupártok megregulázása miatt volt szükség), továbbá szintén az Alaptörvény részévé vált, hogy a közfeladatot ellátó alapítványokhoz csak kétharmados többséggel lehet nyúlni. Ezeket az alapítványokat nálunk államtitkárok, miniszterek és kormányközeli kinevezettek vezetik. A legfontosabb, az LMBT-párok és az egyedülálló, örökbe fogadni vágyó szülők életét megnehezítő változtatást is megszavazták – írja a 24.hu.

Orbán Viktor a Parlamentben december 15-én (fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Orbán Viktor a Parlamentben december 15-én (Fotó: MTI / Bruzák Noémi)

Magyarország védi a házasság intézményét mint egy férfi és egy nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony. Az anya nő, az apa férfi.

És arról se feledkezzünk meg, hogy:

Minden gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz. Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést.

Minderre egy súlyos világjárvány közepén került sor: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top