nlc.hu
Család

Hajléktalan férfi átváltozása

Csak borotválkozni akart, végül új irányt vett a hajléktalan férfi élete

Éppen ilyen történetekre van szükségünk, két nappal 2020 karácsonya előtt.

Nehéz év a mostani mindenkinek, ezzel van tele a sajtó. Fontos, hogy a sok negatív történés közepette azért igyekezzünk a jó dolgokat is meglátni, és hálásnak lenni azért, ha egészségesek vagyunk, együtt lehetünk a szeretteinkkel, és a válság közepette is van fedél a fejünk fölött.

Nem mondhatta el mindezt magáról mostanáig João Coelho Guimarães, aki már három éve él hajléktalanként. A közelmúltban azonban rámosolygott a 45 éves férfira a szerencse, amikor bement egy fodrászüzletbe.

„Megkérdeztük, éhes-e, de nemet mondott – kezdi a történetet az üzletvezető –, csak annyit kérdezett, van-e esetleg egy borotvánk, amivel rendbe tehetné egy kicsit a szakállát. Mi azonban úgy döntöttünk, nem borotvát adunk neki, hanem másképp dobjuk fel a napját.”

Aki az üzletben volt, mindenki adott valamit a hajléktalannak. Ki néhány inget, egy nadrágot, de lett új kabátja és cipője is. Ami pedig a borotválkozást illeti, az üzletben dolgozó borbélyok kezelésbe vették, szépen fazonra igazították a szakállát és levágták rasztásodó haját is. Az eredmény pedig egészen megható lett, João nem is tudta visszatartani a könnyeit.

A történet véget is érhetne itt, de a legjobb rész csak ezután következett. Miután a srácok feltettek az internetre pár fotót João átalakulásáról, egyszer csak jelentkezett egy hölgy, Maria Coelho, aki rég nem látott testvérét ismerte fel benne. A nő elment a fodrászüzletbe, ahol végre újra magához ölelte 10 éve halottnak hitt testvérét.

És hogy mi történt ezután? Bár nővére felajánlotta Joãónak, hogy költözzön hozzájuk, ő úgy döntött, inkább az utcán marad, mert ott érzi magát igazán szabadnak. Bízzunk benne, hogy ez a történet azért így is egy új fejezet kezdete a család életében.

Forrás: BoredPanda

Hasonló, szívmelengető történetek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top