nlc.hu
Család

20 év után hazatérő hajléktalan

20 év után talált vissza a családjához egy hajléktalan

Jótékony Los Angeles-i fiatalok álltak szóba a környéken egy hajléktalannal, akiről kiderült, hogy egy rendkívül magasan képzett férfi, és már 20 éve nem látta a családját. Így megtalálták neki a rokonokat, akik azóta visszafogadták.
Hajléktalan - Fotó: Pixabay

Amikor Randi Emmans-Bailyn és a barátja, John Suazo meglátott egy hajléktalant a házuk közelében, tudták, hogy sürgősen cselekedniük, segíteniük kell. Randi még 2014-ben indított egy sajátos jótékonysági projektet, amelynek keretein belül Los Angeles-ben élő hajléktalanokat látnak el hátizsákokkal, bennük a túlélés létfontosságú elemeivel.

Miután Randiék megismerkedtek az otthonuk körül kéregető Franklinnel, kiderült, hogy egy rendkívül magasan képzett, tanult valakiről van szó. Végül Franklin is gyorsan kapott tőlük egy hátizsákot, feltöltve vízzel, élelemmel, zoknival és a városi utcai léthez szükséges további eszközökkel. Eközben a fiatalok elkezdtek arról beszélgetni Franklinnel, hogy mit tudna kezdeni az életével, hogyan tudná leküzdeni a hajléktalanságot.

Erre a férfi elmondta, hogy legalább 20 éve nem találkozott a családjával, mire Randiék intenzív netes kutatómunkába és telefonálgatásba kezdtek, hogy felkutassák a rokonokat. Végül a nagybátyja Los Angelesbe repült, és hazavitte Franklint, és sor került a családdal a nagy egymásra találásra, amellyel új fejezett nyílhatott a hajléktalan férfi életében.

Addigra a jótékony fiatalok összegyűjtöttek annyi pénzt Franklinnek, hogy szállást béreljenek, illetve tiszta ruhákat, cipőt és ételt adjanak neki.

Radni szerint Franklin története is azt bizonyítja, hogy érdemes szóba elegyedni a környékünkön élő hajléktalanokkal, és megéri segíteni nekik.

(via)

Még több megható jótékonysági akció: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top