nlc.hu
Család

Bolti tolvajokon segített egy jószívű rendőr

Bolti tolvajokhoz hívták ki a rendőrt, kifizette a karácsonyi vacsorájukat

Egy jószívű massachusettsi rendőr az ünnepek alkalmából nem intézkedett egy rászoruló családdal szemben, inkább segített nekik.

Matt Lima rendőrtisztet a Massachusetts államban lévő Somerset egyik szupermarketéhez hívták ki még december 20-án a biztonsági őrök, ugyanis két nő úgy akart távozni, hogy az önkiszolgáló pénztárnál nem fizették ki az összes árucikket, ami a kosarukban volt, írja a 24.hu.

Miközben az üzlet munkatársai lekötötték a két nőhöz tartozó gyerekek figyelmét, Matt Lima félrehívta beszélgetni a lebukott tolvajokat. Egyikük elmondta, bár ő dolgozik, a gyerekek anyjának nincs munkája és egyéb problémák is vannak a családban, a lopott árukból pedig karácsonyi vacsorát akartak készíteni.

A rendőr az egyik helyi televíziós csatornának elmondta, mivel a gyerekek a saját gyerekeire emlékeztették, úgy döntött, segíteni fog nekik, mert elképzelni sem tudja, milyen lenne, ha arról kellene döntenie, hogy csak azt vegye meg, amire futja vagy lopjon, hogy a gyerekeinek karácsonyi vacsorát készíthessen.

Matt Lima végül ugyan figyelmeztetésben részesítette a nőket, de saját pénzéből vásárolt nekik egy 250 dolláros vásárlási utalványt, hogy élelmiszert vehessenek karácsonyra. Állítása szerint a két nő nagyon meglepődött a kedves gesztus miatt, és nagyon hálásak voltak, hogy segített nekik ebben a szorult helyzetben.

Kékfény

Fotó: Pixabay

Jószívű rendőrök:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top