nlc.hu
Család
Elcserélt holttestek

Fatális tévedés: elcseréltek két holttestet egy bukaresti kórházban, csak a temetés után derült ki

Mindketten koronavírusban haltak meg, csak a temetés után derült ki, hogy tévedés történt.

Nem tudott végső búcsút venni a COVID-19-betegségben elhunyt hozzátartozójától egy család, mert nem találták meg a holttestét a bukaresti Floreasca Kórházban. Mint kiderült, a holttestet tévedésből már eltemették, írja a maszol.ro.

Temetés után jöttek rá, hogy elcserélték a holttesteket

Képünk illusztráció. Fotó: Unsplash

A Floreasca kórház szóvivője, Bogdan Oprița elmondta, december 31-én két betegük hunyt el COVID-19- ben. A egyik holttestéért jelentkeztek a hozzátartozóik, és el is szállították. Később jelentkezett elhunyt hozzátartozójáért egy másik család, de a holttestét nem találták, mivel tévedésből az elsőként jelentkező családnak adták ki a holttestet. 

Bogdan Oprița elmondta, a halál beállta után az elhunyt beteget egy azonosító karszalaggal látják el. Kiadásuk az azonosítón szereplő adatok alapján történik, de a hozzátartozóknak fel is kell ismerniük a az elhunyt személyt. Jelenleg tehát azt vizsgálják, a család tévedett-e vagy a halottasház személyzete cserélte össze a holttesteket. Az ügyben rendőrségi vizsgálat is indul, mert az elcserélt holttestet ki kell hantolni ahhoz, hogy újra eltemethessék – írja a lap.

Még több szerencsétlen tévedés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top