nlc.hu
Család

Lekapcsolták a román nőt a lélegeztetőgépről

Meghalt a koronavírusos nő Bukarestben, mert véletlenül lekapcsolták a lélegeztetőgépről

Hihetetlen eset.
Koronavírusos beteg a lélegeztetőgépen

A bukaresti Victor Babes kórházban jó ideje már kizárólag koronavírusos betegeket ápolnak: a Foter.ro portál információi szerint a közelmúltban a kórház egyik betege nem az új típusú koronavírus, hanem a személyzet egy tagjának hibája miatt veszítette az életét: még élt ugyanis, mikor lekapcsolták a lélegeztetőgépről

A lap beszámolója szerint az eset középpontjában álló betegszállítót felettesei azért küldték a szóban forgó kórterembe, hogy elszállítsa onnan az egyik elhunyt betegüket. Csakhogy a férfi összekeverte a betegeket, így az elhunyt páciens helyett egy még élő nőt kapcsolt le a lélegeztetőgépről.

Miután a fatális hiba a nő életébe került, a kórház jelentette az esetet és az ügyben a rendőrség és az ügyészség is nyomozást indított. A legfrissebb hírek szerint a betegszállítót, akit immár gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsít az ügyészség, pénteken 24 órára őrizetbe is vették.

Olvass még többet a koronavírus-járvány második hullámáról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top