nlc.hu
Család

Kiállnak a védőoltás mellett az MTA orvosai

Az MTA 50 kutatója mindenkit arra biztat, hogy adassa be a védőoltást

A koronavírus-vakcinával kapcsolatos aggályokat semmilyen eddig ismert orvostudományi megfigyelés nem támasztja alá, ezért aki teheti, oltassa be magát – kérik az MTA orvosai.
Megkezdődtek az idősotthonok oltálsa

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Orvosi Tudományok Osztályának 50 orvosa közös felhívásban kéri az embereket arra, hogy adassák be maguknak a koronavírus elleni védőoltást.

A Vizi E. Szilveszter, az MTA korábbi elnöke által is aláírt dokumentumban leírják, hogy a fertőző betegségek elleni küzdelem leghatékonyabb eszközei a védőoltások, a vakcinák kockázata pedig eltörpül a hatásosságukhoz képest.

„Enyhe mellékhatások, mint a helyi pír, gyulladás, hőemelkedés előfordulhatnak, de valódi mellékhatás, allergiás reakció rendkívül ritka. Mostanra több millió ember szerte a világon már megkapta a Pfizer-BioNTech vakcinát komolyabb mellékhatások nélkül”

– olvasható a felhívásban.

Arról is írnak, hogy a koronavírus-védőoltással kapcsolatos aggályokat semmilyen eddig ismert orvostudományi megfigyelés nem támasztja alá.

„A legtöbbször megalapozatlan és tudománytalan hírek rontják a védőoltásba vetett bizalmat, és súlyosan veszélyeztetik a járvány leküzdésének lehetőségét. A fertőzés emberek közötti terjedését csak a védettség megszerzésével lehet megfékezni, ezért az MTA Orvosi Tudományok Osztálya mindenkit arra biztat, hogy amennyiben valamilyen speciális orvosi okból nem ellenjavallt, önmaga, családja és a társadalom érdekében vegye igénybe a felajánlott védőoltást.”

(Kiemelt kép: MTI/Varga György)

Még több cikk a koronavírus elleni védőoltásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top