nlc.hu
Család

Csodás hóesésben gyönyörködhetett a hospice lakója

Csodás hóesésben gyönyörködhetett a hospice ház lakója – videó

A hospice-ház ápolója pár percre óriási boldogságot okozott a náluk lakó betegnek.
Még egyszer láthatta a havazást

A világ számos pontján egyre gyakoribb, hogy a menthetetlen daganatos betegek utolsó heteit, hónapjait hospice házak és az általuk nyújtott szolgáltatások segítségével igyekeznek élhetőbbé, jobbá tenni.

A cél az, hogy a betegek utolsó időszaka, amit ezen a világon töltenek, szenvedésektől mentes legyen, biztonságban, szeretve érezzék magukat, és olyan élményekkel is gazdagodjanak, amelyektől boldogabbak lehetnek ezekben az időkben.

A hospice házak szakemberei gondoskodással veszik körül betegeiket a nap huszonnégy órájában, akkor is, amikor a hozzátartozók nem tudnak ott lenni.

A hospice ház szakemberei nem ritkán utolsó kívánságokat teljesítenek, vagy olyan meglepetésekkel készülnek, amikkel mosolyt csalnak a páciensek arcára.

Mint ennek az amerikai hölgynek, akit ágyastól kitoltak pár percre a friss levegőre, hogy élvezhesse a szakadó hóesést. A videó is mutatja, hogy apróságokkal is micsoda örömet, boldogságot hozhatunk mások életébe.

 

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top