nlc.hu
Család

Egy 95 éves asszony legyőzte a vírust

Egy 95 éves román asszony legyőzte a koronavírust, tapsviharral búcsúztatták a kórházban

A koronavírus rengeteg idős ember életét követelte az eddigi hónapok során, ugyanakkor újra és újra hallunk olyan biztató híreket is, amikor a statisztikák dacára idős emberek hagyják el a kórházakat gyógyultan. Most egy 95 éves nő gyűrte le a vírust.
Egy 95 éves asszony legyőzte a vírust: tapsviharral búcsúztatták a kórházban

A statisztikák szerint a koronavírus leginkább a 80 év fölöttiekre jelent halálos veszélyt, de ez nem jelenti azt, hogy az időseknek nincs esélyük a gyógyulásra. Szerencsére szerte a világból érkeznek olyan hírek, amikor korosabb emberek legyőzték a vírust. Az iráni hírügynökség korábban például arról számolt be, hogy egy 103 éves iráni nő felépült a koronavírus-fertőzésből.

Ezzel ő volt a második idős koronavírus-fertőzött Iránban, aki legyőzte a betegséget, előtte egy 91 éves férfi gyógyult meg az országban.

Emlékezetes hír volt az is, amikor az összes dolgozó és 10 idős beteg is megfertőződött a koronavírussal a nemesbikki idősotthonban, de csodával határos módon mindannyian meggyógyultak. Köztük a 98 éves Marika is.

Áprilisban pedig egy floridai nő, a 102 éves Esther Marie Transue került kórházba a koronavírus miatt, ám hat nappal később már negatív tesztet produkált.

Most pedig a temesvári Victor Babeş kórház jelentette be, hogy tíz nappal ezelőtt beutalt 95 éves asszony legyőzte a  koronavírust.

Ő a legidősebb páciens, akit a fertőzéssel kezeltek az egészségügyi intézményben – írja a Főtér.

Az alkalmazottak sorfalat álltak, és megtapsolták az idős nénit, amikor elhagyta a kórházat. 

Fotó: Pexels

Már itt a koronavírus-vakcina:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top